Herfst. Het wordt later licht, vroeger donker en het weer wordt kouder. Wanneer het ook nog eens dagen lang regent, ben je de herfst snel zat!

Maar waarom gebeurt dit dan wel in de herfst, maar niet in de zomer? In de herfst komen we vaak te weinig buiten, eten we minder gezond, drinken we te weinig water en bewegen we vaak niet genoeg. Laat dit nou juist zo belangrijk voor je zijn.

ZONLICHT

Een mens heeft per dag een half uur zonlicht nodig. Het zonlicht moet wel direct op de huid terechtkomen, dus niet via het glas van een raam. In de herfst is de zon natuurlijk minder vaak te vinden dan in de zomer. Maar wanneer de zon schijnt is het belangrijk een paar zonnestralen mee te pakken!

GEZOND ETEN

In de winter heb je vaak meer behoefte aan koolhydraatrijk voedsel dan in de zomer. Koolhydraten helpen je lichaam met verbranding, maar een teveel aan koolhydraten zorgt ook voor nadelen zoals: moeheid, energiegebrek, hoofdpijn, zin in nog meer koolhydraatrijk voedsel en buikvet. Let dus goed op hoeveel je eet!

WATER DRINKEN

Water zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, een betere stofwisseling, een minder hongerig gevoel en een betere bloedsomloop. Wanneer het warm is drink je vaak meer water dan wanneer het koud is. Toch is het erg belangrijk ook in de herfst voldoende water te drinken.

GENOEG BEWEGEN

Of je nu buiten een rondje gaat wandelen of binnen een work-out doet. Probeer je te houden aan minimaal een half uur beweging per dag.

GOEDE NACHTRUST

Een goede nachtrust is erg belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Zorg voor een donkere, niet te warme slaapkamer en ga op tijd naar bed. Eet niet vlak voor het naar bed gaan, zo verstoor je een goede nachtrust. Voor wie uitgerust wakker wilt worden is het belangrijk 8 uur per nacht te slapen.

RITME

Je lichaam houd van ritme, om zo je stofwisseling in evenwicht te houden. Zorg dat je op vaste tijden op staat en op vaste tijden eet.

ONTSPANNING

Zorg voor ontspanning. Ga bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop, een dagje naar de stad of breng een bezoek aan de sauna. Zorg ervoor dat je plezier heb in wat je doet! Dat geeft je goede energie! 

Fifa 19 en E-sport

Een nieuw voetbalseizoen betekent en nieuwe FIFA Dit is HET spel waar bijna sport liefhebbend kind op aan het wachten…
LEES MEER

Fortnite razend populair

Fortnite razend populair ‘Take the L’, je kind heeft het dansje ongetwijfeld al meermaals gedaan. Staan met de benen uit…
LEES MEER


Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven