Aankomend weekend (zondag 30 oktober) gaat de klok 1 uur achteruit. We kunnen dan weer een uurtje langer slapen. Heerlijk.. horen we de ouders denken, alleen denken de kids daar vaak heel anders over.

Voor het gevoel van de kinderen gaan ze een uur te vroeg naar en uit bed. Met in de ochtend niet wakker worden als gevolg. Dit willen ouders natuurlijk niet, maar wat kan je er tegen doen?

DE MOEILIJKE INSLAPER

  • Laat je kind een paar dagen voordat de wintertijd ingaat elke dag 5 a 10 minuten eerder naar bed gaan.
  • Mocht je kind in de ochtend niet uit bed kunnen komen. Is een lichtwekker wellicht een oplossing. De lichtwekker verlicht de kamer alsof de zon opkomt.

DE VROEGE VOGEL

  • Verlaat een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van het kind elke dag met 5 á 10 minuten. Zo kan je er voor zorgen dat je kind wat langer uitslaapt.

VOOR ALLE SLAPERS

  • Laat je kind geen intensieve dingen doen voor het slapen gaan. Zoals spelletjes spelen of computeren
  • Zorg altijd voor een goed ontbijt. Het ontbijt zorgt voor veel energie waardoor ze minder last krijgen van vermoeidheid.
  • Vermijd frisdrank of andere suikers voor het slapen gaan. Ook hier krijgen ze veel energie van. En bij het slapen gaan is het natuurlijk niet de bedoeling.

Fifa 19 en E-sport

Een nieuw voetbalseizoen betekent en nieuwe FIFA Dit is HET spel waar bijna sport liefhebbend kind op aan het wachten…
LEES MEER

Fortnite razend populair

Fortnite razend populair ‘Take the L’, je kind heeft het dansje ongetwijfeld al meermaals gedaan. Staan met de benen uit…
LEES MEER


Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven