Na een pittige training is het heerlijk om onder de douche te stappen en even een momentje voor jezelf te nemen. Net als een warming-up en een cooling-down hoort douchen ook bij het sporten. Maar waarom is het eigenlijk zo’n goed idee?

1. WEG MET BACTERIËN

Als je na het sporten een afspraak heb staan, ga je natuurlijk eerst even douchen. Want ja, je wilt niet bezweet aankomen op je afspraak. Maar wist je dat de kans op vervelende infecties en uitslag op je lichaam erg groot is als je na het sporten niet doucht. Door te zweten voert je lichaam afvalstoffen af en dat zorgt ervoor dat bacteriën zich sneller verspreiden op je huid.

2. MASSAGE

Door de warmte van de douche ontspannen je spier gemakkelijker na een zwarte training. Ook zorgen de waterstralen ervoor dat een warme douche na je training aanvoelt als een heerlijke massage.

3. VERWENMOMENTJE

Douchen na het sporten is beter voor je lichaam, maar het is natuurlijk ook gewoon lekker. Even tot rust komen na een zware training met je favoriete shampoo. Na het douchen voel je je weer helemaal fris en fruitig en boordevol energie.

4. WARM

Warmte van de douche zorgt dus voor het gemakkelijker ontspannen van je spieren. Maar warm water op je huid bevordert ook de bloedstroom van je spieren naar je huid, waardoor die spieren tot rust komen.

5. …EN KOUD

Je moet er misschien niet aan denken (als je net een koude buitentraining hebt gedaan), maar koud douchen na het sporten is net zo goed voor je als warm douchen. Koud water zorgt voor het stimuleren van je bloedcirculatie en zorgt er dus voor dat bloed beter wordt aan-en afgevoerd naar je spieren en organen. Ook voert je lichaam de afvalstoffen sneller af, je spieren herstellen makkelijker en de kans op onstekingen blijven zo klein mogelijk. Durf je niet meteen onder een ijskoude douche te gaan staan? Kies dan voor een wisseldouche met om de beurt warm en koud water.

Zomersportweken

LEES MEER

VOETBALKAMP JONGER ORANJE

Wil je meedoen aan het leukste voetbalkamp van deze zomer? Meld je dan aan voor het Jonger Oranje Zomerkamp op…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

Contact

GROUPCARD BV
Witteweg 4a
1431 GZ Aalsmeer
Postbus 8004 | 1180 LA Amstelveen

KvK: 51189321
BTW: NL86 ABNA 0481 2965 22

088-5387021
[email protected]
      GROUPCARD
 Naar boven