Fitness weekend @ 16 t/m 18 jaar

Let op: i.v.m. het coronavirus is van te voren telefonisch reserveren verplicht.

SPORTCENTRUM VU

Over fitness

Sportcentrum VU is een fitnesscentrum in de regio Amsterdam. Wil jij je conditie, uithoudingsvermogen en algemene gezondheid verbeteren? Of kom jij bij Sportcentrum VU sporten en werken aan je spierkracht, snelheid of flexibiliteit? Dan is fitness wellicht iets voor jou!
Onze beide locaties beschikken over moderne fitnessapparatuur die geschikt is voor zowel cardiotraining als krachttraining. Ook is er altijd deskundige begeleiding aanwezig in de fitnessruimtes die je helpt bij het behalen van jouw trainingsdoelstellingen.

Fitness is op te delen in twee soorten training: cardiotraining en krachttraining.

Bij onze activiteiten gelden de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Amstelveen. Aan de volgende voorwaarden is voldaan:
 • Veilige omgeving voor alle medewerkers en sporters
 • Het bieden van een gezonde activiteit
 • Naleven van de 1,5 meter regel
 • Absolute geen fysiek contact tussen sporter en medewerker
 • Aanvullende hygiënemaatregelen

CARDIOTRAINING

Met cardiofitness focus je op het verbeteren van je uithoudingsvermogen (of conditie). Je traint je longen (of longstelsel) en je hart- en bloedvaten. Het trainen in de juiste hartslagzone is hierbij van groot belang. Fitnessapparaten die je helpen om zo snel mogelijk in deze hartslagzone te komen zijn bijvoorbeeld de loopband, de crosstrainer en de flexstrider.

KRACHTTRAINING

Bij krachttraining staat het trainen en ontwikkelen van de spieren centraal. Door het vergroten van je spiermassa word je niet alleen breder en sterker, ook verbrand je calorieën. Krachttraining is dus een geschikte vorm van fitness om af te vallen.

Over Sportcentrum VU

Universitair Sportcentrum VU brengt mensen bij elkaar, wil het beste eruit halen en daarmee onvergetelijke ervaringen realiseren. Dat doen we inmiddels al bijna een halve eeuw lang.
Universitair Sportcentrum VU is vanwege de binding met de Vrije Universiteit een plek waar natuurlijk veel VU-studenten en VU-medewerkers sporten. Maar een groot deel van ons ledenbestand bestaat ook uit mensen die geen directe binding hebben met de universiteit.

Om die onvergetelijke ervaringen te realiseren staan bij ons de volgende waarden centraal: kwaliteit, aandacht, kennis en plezier. Wij willen de allerbeste kwaliteit en begeleiding bieden, op elk niveau. Door de hechte verbinding met wetenschap en vooral bewegingswetenschap zijn we hier ook toe in staat. Zo begeleiden we met net zoveel aandacht en plezier één individuele sporter die 2 keer per week fitnesst, als de roeiers die mikken op olympisch goud in 2020. Onze docenten begrijpen perfect dat elke prestatie een doorbraak is en dat elke doorbraak voor ieder persoon verschillend is.

Met een Sport & Cultuur Amstelveen kun je mee doen aan meer dan 5 verschillende groepslessen. Daarnaast kan je fitnessen op afspraak. Hier moet je eerst een intake voor doen.

SPORT & CULTUUR AMSTELVEEN

Met het lidmaatschap van Sport & Cultuur Amstelveen is de toegang tot Sportcentrum VU gratis. Wel zijn er door Sportcentrum VU een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Voorwaarden:

 • Je bent 16 jaar of ouder;
 • Je hebt natuurlijk je sport en cultuurkaart amstelveen bij je;
 • Je hebt je ID-kaart, paspoort of rijbewijs bij je voor eventuele leeftijds -en identiteitscontrole;
 • Je neemt een handdoek mee tijdens de activiteiten.

Datum

za dec 2020

Tijd

10:00 - 16:00

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: za dec 2020
 • Time: 04:00 - 10:00

More Info

Vrije Entree

Locatie

Sportcentrum VU
Uilenstede 100, Amstelveen
Categorie

Organisator

Sportcentrum VU
Telefoon
020 598 50 90
Website
https://sportcentrumvu.nl/
Vrije Entree

Reacties zijn gesloten.


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven