Sport- en spelochtend @ 4 t/m 8 jaar

KV ORANJE NASSAU

De korfbalvereniging Oranje-Nassau werd in 1919 opgericht. Sinds 1975 speelt Oranje-Nassau op zaterdag de thuiswedstrijden op Sportpark ’t Loopveld aan de Kalfjeslaan waar ze een eigen clubhuis en kunstgrasveld tot hun beschikking hebben. De vereniging bestaat uit zo’n 160 leden. Deze zijn onderverdeeld in senioren, jeugdleden, recreanten en niet-spelende leden. Misschien vanwege het feit dat ons veld en clubhuis zo vlak bij Uilenstede en de VU liggen, zijn we een vereniging die in de loop der jaren heel wat studenten als lid heeft mogen inschrijven.

KORFBALLES

Voor de kinderen van 5 t/m 11 jaar is er iedere woensdag een korfballes van 17:30 tot 18:30 uur. De korfballes vindt plaats in Sportpark ’t Loopveld. Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht in onze hoofdstad: Amsterdam! Korfbal kenmerkt zich door het feit dat het een van de weinige teamsporten is die niet is voorbehouden aan dames en heren apart: korfbal wordt van oudsher gemengd gespeeld.

Regels zijn eigenlijk vrij simpel… Elk team heeft een korf die op een hoogte van 3,5 meter is opgehangen aan een paal. (Bij de jongere jeugd gelden aangepaste hoogtes van de korf: 2,5/ 3,0 meter). De bal mag alleen worden gegooid, het spelen van de bal met de voet, been of vuist is niet toegestaan. Ook lopen met de bal is verboden. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint.

KANGAROE KLUB

Korfbalvereniging Oranje Nassau organiseert sport en spel ochtenden voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Deze worden georganiseerd in Sporthal de Pijp. De sport en spel activiteit is helemaal gratis! De sport en spel ochtend is op de volgende datum:

9 november (jeugdinstuif)
23 november
14 december
18 januari
8 februari
29 februari
14 maart
28 maart

Zaterdag 9 november jeugdinstuif voor 2 t/m 13 jaar!

Zaterdag 9 november starten we het zaalseizoen weer met een gezellige jeugdinstuif voor alle jeugd.

De instuif is voor kinderen van 2 t/m 13 jaar en voor elke leeftijdsgroep zorgen we weer voor een leuk programma! We starten om 11.15 uur en het duurt tot 12.30 uur in Sporthal de Pijp.

SPORT & CULTUUR AMSTELVEEN

Met het lidmaatschap van Sport & Cultuur Amstelveen zijn de korfballessen en sport -en spelochtenden gratis. Inschrijven is niet nodig. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

feb 08 2020

Tijd

11:00 - 12:00

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: feb 08 2020
 • Time: 05:00 - 06:00

Kosten

Gratis

More Info

Read More

Locatie

Korfbalvereniging Oranje Nassau
Sporthal De Pijp, L. Ansinghstraat 88, 1072RD Amsterdam
Categorie

Organisator

Korfbalvereniging Oranje-Nassau
Telefoon
020 647 21 42
Email
jeugd@oranjenassau.net
Website
http://www.oranjenassau.net/
REGISTREREN

Reacties zijn gesloten.


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven