Guide: Hoe regel je het perfecte verjaardagspartijtje?

Is je kind bijna jarig? Dan wil je je kind natuurlijk een onvergetelijke dag bezorgen. De opties zijn eindeloos. Een verjaardagsfeestje hoeft niet duur te zijn. Je kan ook spelletjes spelen met een aantal feestartikelen. In dit artikel staan leuke kinderspelletjes voor een top feestje!

Een feestje organiseren

Er komen een aantal praktische zaken bij kijken bij het organiseren van een feestje. Natuurlijk is het leuk om het feestje op te fleuren met feestartikelen. Je kan het zo groot maken als je het zelf wilt!

Hoelang gaat een feest bijvoorbeeld duren? Dat is afhankelijk van de leeftijd. Als degene 4 jaar oud is, is twee uur al lang zat. Je kan al een half uur rekenen voor het ontvangst, het zingen, taart eten en het uitpakken van de cadeautjes. Het is leuk om spelletjes te spelen. Voor ieder spelletje kan je ongeveer vijftien minuten rekenen.

Natuurlijk moet je de uitnodigingen tijdig vesturen. Verstuur de uitnodigingen tien dagen tot een week voor het feest. Deel ze niet in de klas uit, want anders krijg je een aantal kinderen die teleurgesteld raken. Je kan ze bijvoorbeeld per post versturen of samen met je kind aan huis brengen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om een uitnodiging via de telefoon of e-mail te versturen, maar dit is minder leuk dat een ‘echte’ uitnodiging.

Leuke spelletjes

Er zijn tal van spelletjes die je voor een kinderfeestje kan bedenken. Wil je inspiratie opdoen? Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Ballonnen trappen

Voor dit spelletje kan je goedkope feestartikelen kopen. Elk kind heeft een ballon met een touwtje om zijn enkel. Na het startsein proberen de kinderen de ballonnen van de ander kapot te trappen en zijn eigen ballon heel te houden. Degene die af is kan meekijken of alles wel eerlijk gaat.

Slapende leeuwen

Zorgen de kinderen voor veel lawaai? Het is lastig om ze rustig te krijgen. Je wilt natuurlijk ook niet de hele tijd politieagentje spelen. Je kan ze ook stiller krijgen door spelletjes te doen. Vertel de kinderen dat ze allemaal leeuwen zijn die veel stil moeten zijn om een prooi te vangen. Ze moeten zo geruisloos blijven liggen, want anders gaat de prooi er van door. Het is de bedoeling dat de kinderen helemaal niet moeten bewegen. Als ze ook maar iets bewegen of geluid maken zijn ze af. Loop vervolgens rond en probeer ze aan het lachen te maken. Ieder kind dat af is mag jou helpen de anderen aan het lachen te maken. Je mag alleen niemand aanraken! Het kind wat het langst blijft ‘slapen’ wint.

Krantenspel

Vorm een kringetje met stoelen. Een kind komt in het midden te staan met een opgerolde krant en de rest zit. Eén van de kinderen in de kring begint. Hij noemt een naam. Het kind in het midden moet vervolgens er voor zorgen dat hij zo snel mogelijk degene wiens naam is genoemd een tikje met de krant geeft. Degene kan het voorkomen door snel weer een ander naam te noemen. Zo krijg je gegarandeerd spektakel en drukte in huis!

Tot slot

Geef de kinderen een herinnering mee. Dat hoeft niet groot te zijn! Je kan er voor kiezen om ze snoep te geven, maar dat is niet orgineel. Bij de Action en Aliexpress kan je leuke cadeautjes kopen om uit te delen. Hou er wel rekening mee dat het via Aliexpress lang onderweg is, zoals poppen en hotwheels autootjes. Zo krijgen de kinderen een onvergetelijk feestje!

Zomersportweken

LEES MEER

VOETBALKAMP JONGER ORANJE

Wil je meedoen aan het leukste voetbalkamp van deze zomer? Meld je dan aan voor het Jonger Oranje Zomerkamp op…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

Contact

GROUPCARD BV
Witteweg 4a
1431 GZ Aalsmeer
Postbus 8004 | 1180 LA Amstelveen

KvK: 51189321
BTW: NL86 ABNA 0481 2965 22

088-5387021
[email protected]
      GROUPCARD
 Naar boven