Hoe blijf je sportief bezig tijdens de zomervakantie?

De zomervakantie komt er bijna aan! Gelukkig heb jij dan minder verplichtingen. Doordat jij en je kind lekker kunnen relaxen kan dit al snel resulteren in luiheid. Dat is voor even niet erg, maar het is altijd goed om in beweging te blijven. Hoe hou je je kind op een leuke manier in beweging? In dit artikel staan veel leuke tips, zoals een zwembad kopen.

Het belang van bewegen voor een kind

Zeker op jonge leeftijd is bewegen of actief bezig zijn belangrijk. Natuurlijk is het ook belangrijk voor de fitheid en conditie, maar verder is het ook goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Door veel te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Zo leren kinderen richtingen als ‘voren’ en ‘naar achter’ door veel te bewegen.

Wanneer kinderen te weinig bewegen zie je dit terug aan een verminderde concentratie. Als kinderen al op een jonge leeftijd leren dat bewegen gezond is zullen zij dit onthouden en daar dus voordeel uit halen.

Kinderen krijgen tegenwoordig steeds minder kans om te bewegen. Zo zie je steeds minder kinderen meer die buiten touwtje springen. Door de computer kiezen steeds minder kinderen voor inspanning.

Welke activiteiten zijn leuk voor jonge kinderen?

Tijdens de zomervakantie heb je ineens veel vrije tijd. Je kind vraagt dan ook vaak wat hij kan gaan doen. Herkenbaar? Hieronder staan een aantal tips hoe je je kind in beweging houdt.

Koop een zwembad

Een zwembad heb je in iedere prijsklasse. Ieder kind kan zich wel in een zwembad vermaken. Heeft je kind nog geen zwemdiploma? Doe dan altijd bandjes om zijn arm. Als je ‘m dan ook niet uit het oog verliest, weet je in ieder geval dat hij veilig is. 😉

Spelenderwijs leren

Je kind hoeft niet elke dag intensief te bewegen. Maar de hele dag op de bank liggen is het andere uiterste. Iedereen moet minstens een half uur matig tot intensief bewegen. Je kan je kind in de zomervakantie bijvoorbeeld naar een kinderwerkplaats brengen. Ze kunnen daar spelen, knutselen en allerlei proefjes doen. Zij kunnen met echt gereedschap werken. Alles wat zij maken mag mee naar huis worden genomen. Zo kan je kind in Den Haag een grote cola-fontein maken!

Ouderwets tikkertje spelen

Iedereen kent tikkertje wel, maar het wordt niet vaak meer gespeeld. Het is juist een leuke manier om je kind in beweging te krijgen. Je kan ook bevrijdingstikketje spelen, waarbij je ‘bevrijdt’ wordt door tussen de benen te kruipen van degene die getikt is.

Flessenvoetbal

De kinderen worden verdeeld in twee groepen. Bij dit spel heb je een aantal flessen nodig zonder dop die gevuld zijn met water. De kinderen mogen zelf bepalen (op de grond uiteraard) waar ze de fles plaatsen. De teams moeten vervolgens tegen elkaar om te zorgen dat de flessen leeg worden geschoten.

Blijf bewegen!

Er zijn natuurlijk tal van activiteiten voor jonge kinderen. Is het echt warm? Dan kan je door een zwembad kopen je kind alsnog stimuleren om veel te bewegen. Zo blijft je kind altijd sportief bezig!

Het sport en cultuur lidmaatschap

Ja, met het Sport en Cultuur lidmaatschap kan je ook de hele zomer actief bezig blijven. Denk aan een middagje jumpen bij Fun Center Amstelveen of Lasergamen bij Turf Aalsmeer. Check het aanbod op de website voor kids of teens en kijk welke activiteiten u in de zomer kunt doen (let op: dit kan nu nog wijzigen).

Zomersportweken

LEES MEER

VOETBALKAMP JONGER ORANJE

Wil je meedoen aan het leukste voetbalkamp van deze zomer? Meld je dan aan voor het Jonger Oranje Zomerkamp op…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

Contact

GROUPCARD BV
Witteweg 4a
1431 GZ Aalsmeer
Postbus 8004 | 1180 LA Amstelveen

KvK: 51189321
BTW: NL86 ABNA 0481 2965 22

088-5387021
[email protected]
      GROUPCARD
 Naar boven