Nog een paar nachtjes slapen… en dan is het Kerst! Gezellig samen zijn met je familie en natuurlijk lekker eten. We hebben een paar leuke kinderrecepten voor jullie op een rijtje gezet zodat jij papa en mama kan helpen in de keuken.

KERSTCHOCOLAATJES

Benodigdheden:

– 200 gram witte chocolade
– een handjevol rozijntjes
– kerstdecoratie zoals rode, witte, groene en zilveren balletjes of sterretjes
– Siliconen muffinvormpjes

Bereiding:

Smelt de chocolade. Dit doe je doormiddel van een pan met kokend water (dit moet je natuurlijk wel samen met papa of mama doen) met daarin een kom met de chocolade. Laat de chocolade, door af en toe te roeren, smelten.

Neem de siliconen muffinvorm en verdeel de rozijntjes over de vormpjes. Schenk een beetje gesmolten chocolade over de rozijntjes. Roer vervolgens de rozijntjes om.

Versier vervolgens de vormpjes met je kerstdecoratie. Plaats de vormpjes afgedekt in de koelkast. Na 1,5 uur zeg je; Smullen maar!

GEBAKKEN EI IN STERRENVORM

Benodigdheden:

– Sterrenvormpjes
– Eieren
– Kom
– Vork
– Bakboter

Bereiding:

Klop een ei en doe vervolgens een beetje bakboter in de pan. Leg het vormpje in de pan en giet het eimengsel in de vorm. Laat samen met papa of mama het ei bakken, tot dat het ei lichtbruin kleurt. Haal de vorm uit de pan en leg het ei op een bord. Eet smakelijk!

Zomersportweken

LEES MEER

VOETBALKAMP JONGER ORANJE

Wil je meedoen aan het leukste voetbalkamp van deze zomer? Meld je dan aan voor het Jonger Oranje Zomerkamp op…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven