Nog een paar nachtjes slapen… en dan is het Kerst! Gezellig samen zijn met je familie en natuurlijk lekker eten. We hebben een paar leuke kinderrecepten voor jullie op een rijtje gezet zodat jij papa en mama kan helpen in de keuken.

KERSTCHOCOLAATJES

Benodigdheden:

– 200 gram witte chocolade
– een handjevol rozijntjes
– kerstdecoratie zoals rode, witte, groene en zilveren balletjes of sterretjes
– Siliconen muffinvormpjes

Bereiding:

Smelt de chocolade. Dit doe je doormiddel van een pan met kokend water (dit moet je natuurlijk wel samen met papa of mama doen) met daarin een kom met de chocolade. Laat de chocolade, door af en toe te roeren, smelten.

Neem de siliconen muffinvorm en verdeel de rozijntjes over de vormpjes. Schenk een beetje gesmolten chocolade over de rozijntjes. Roer vervolgens de rozijntjes om.

Versier vervolgens de vormpjes met je kerstdecoratie. Plaats de vormpjes afgedekt in de koelkast. Na 1,5 uur zeg je; Smullen maar!

GEBAKKEN EI IN STERRENVORM

Benodigdheden:

– Sterrenvormpjes
– Eieren
– Kom
– Vork
– Bakboter

Bereiding:

Klop een ei en doe vervolgens een beetje bakboter in de pan. Leg het vormpje in de pan en giet het eimengsel in de vorm. Laat samen met papa of mama het ei bakken, tot dat het ei lichtbruin kleurt. Haal de vorm uit de pan en leg het ei op een bord. Eet smakelijk!

5 Sporten die je lekker thuis kan doen

1. TOUWTJE SPRINGEN Touwtje springen is super goed voor je! Je verbrandt namelijk 0,14 kcal per kilo, per minuut. Naast…
LEES MEER

Hoe blijf je sportief bezig tijdens de zomervakantie?

Hoe blijf je sportief bezig tijdens de zomervakantie? De zomervakantie komt er bijna aan! Gelukkig heb jij dan minder verplichtingen.…
LEES MEER


Over Sport & Cultuur Amstelveen

Met Sport & Cultuur Amstelveen (SCA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad de Meerkamp. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten als jumpen, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. SCA is een initiatief van Sportbedrijf Amstelveen ten behoeve van de sport- en cultuurparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft SCA het doel dat de aangesloten leden op een ongedwongen manier hun passie kunnen ontdekken. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven