Nederlands team Special Needs Taekwondo komt thuis met 27 medailles!

De dag die niet haalbaar leek, maar waar zo hard voor is gevochten en met succes! 5 oktober vertrok de Nederlandse selectie Special Needs Taekwondo toch echt naar het WK in Nieuw-Zeeland. Sprakeloosheid heerst nog steeds bij de coach van deze selectie, tevens trainer bij Sport en Cultuurkaart partner Chung do Kwan, David Chung. Maanden lang hard trainen en geld inzamelen om af te reizen en dan zo’n prestatie neerzetten… 27 medailles verdeelt over 8 topsporters.

Organisator en grondlegger van het wk Special Needs Taekwondo, Benjamin Evans, heeft inmiddels officieël kenbaar gemaakt dat het volgende WK georganiseerd zal worden in Nederland (omstreeks 2021). Evans heeft volgens Chung ‘een historisch wereld-evenement weten neer te zetten’ met deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Rusland, Maleisië, Iran en Nederland.

De medaillewinnaars in willekeurige volgorde:

  • Feroz Mahboeb: 4x goud
  • Yannick Fodrini: 2x goud – 1x zilver – 1x brons
  • Bram van Schagen: 2x goud – 1x brons
  • Gerben Timmerman: 1x goud – 2x zilver – 1x brons
  • Kim de Haan: 1x goud – 1x brons
  • Tim Brouwer: 1x zilver – 1x brons
  • Fiona Hoekstra: 2x goud – 2x brons
  • Britt Stolker: 1x goud 1x brons

Huldiging Amstelveen

Woensdag 23 oktober is de selectie gehuldigd in het Raadhuis van Amstelveen. Wethouder Rob Ellermeijer mocht het team in het zonnetje zetten voor de geleverde prestaties op het WK. “Een geweldige prestatie”, sprak Ellermeijer de aanwezigen toe. “Jullie zijn met z’n allen een enorm avontuur aangegaan, de medailles zijn de kers op de taart.” Voor Chung had het team al gewonnen voordat ze naar Nieuw-Zeeland waren vertrokken. “Voor ons was de deelname het allerbelangrijkste. Dat we zo goed hebben gepresteerd hadden we niet durven dromen. Het heeft een enorme impact gehad en we zijn het nog steeds aan het verwerken.”

Ellermeijer heeft niets dan lof voor wat de stichting heeft bereikt. “In Amstelveen vinden we dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht de uitdagingen. De stichting laat zien dat het mogelijk is om iedereen te laten genieten van sport en draagt zo bij aan een inclusief Amstelveen. Bovendien bewijst Special Needs dat het tot geweldige sportieve prestaties kan leiden. Amstelveen is hier met recht trots op.”

NH Nieuws, dat meereisde met het Amstelveense team, zal op 17 november een documentaire uitzenden over het WK Special Needs Taekwondo. Zeker even kijken dus!

 

Zomersportweken

LEES MEER

VOETBALKAMP JONGER ORANJE

Wil je meedoen aan het leukste voetbalkamp van deze zomer? Meld je dan aan voor het Jonger Oranje Zomerkamp op…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

Contact

GROUPCARD BV
Witteweg 4a
1431 GZ Aalsmeer
Postbus 8004 | 1180 LA Amstelveen

KvK: 51189321
BTW: NL86 ABNA 0481 2965 22

088-5387021
[email protected]
      GROUPCARD
 Naar boven