service=180 template=2 cached=1:600

Scouting Livingstone

De scouting Livingstonegroep is een actieve zeeverkennersgroep in Amstelveen, met elke zaterdag opkomsten en daarnaast veel kampen en speciale activiteiten. De groep heeft drie speltakken: de welpen (6-11 jaar), de verkenners (11-16 jaar) en de wilde vaart (vanaf 16 jaar). Met elkaar vormen we een hechte groep, waarbij plezier en een sportieve en vriendelijke omgang met elkaar voorop staan.

Welpen

Zin in avontuur? Elke zaterdag beleven we weer nieuwe avonturen, zoals kampvuur maken, speurtochten, spelen in het bos, een beetje leren zeilen en nog veel meer. Naast de wekelijkse opkomsten gaan we ook drie keer in het jaar op kamp. Zomerkamp is het kamp waar we het hele jaar naar uitkijken. Drie nachten op avontuur in een andere plaats in Nederland. Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan een keertje langs bij één van onze opkomsten. Wij hebben elke zaterdag van 10 tot 12 uur opkomst in en om het clubhuis achter de Amsterdamseweg.

Zeeverkenners

De opkomsten op zaterdag (van 10 tot 14 uur) staan geheel in het teken van zeilen. ’s Zomers
zeilen de verkenners in hun eigen boten op het Nieuwe Meer. Ze vertrekken dan bij Jachthaven
de Koenen, dichtbij de bosbaan in het Amsterdamse Bos. Tijdens de wintermaanden doen zij zelf
het onderhoud aan hun boten in de botenloods.Naast het leren zeilen leren de oudste verkenners en verkensters ook leiding te geven aan de boot en haar bemanning. Het hele jaar door zijn kampen en weekenden, waarbij grote delen van de zeer waterrijke omgeving (Westeinderplassen, Braassemermeer, Kagerplassen, Mooie Nel, Vinkeveenseplassen) bezeild worden.

Wilde Vaart

Hoewel de wilde vaart een apart onderdeel is, is zij verweven door de gehele groep. Elke vrijdagavond hebben zij hun eigen opkomst in het clubhuis aan de Doorweg en elke zaterdag
hebben zij om 10 uur opkomst. Dan wordt er gezeild met onder andere de Lelieschouw de Fram
en ’s winters worden de boten onderhouden. De wilde vaart organiseert veel activiteiten zowel voor hunzelf als voor de andere leden van de groep.

 

SPORT & CULTUUR AMSTELVEEN

Met het lidmaatschap van Sport & Cultuur Amstelveen kun je 4x meegenieten met de Scoutinggroep Livingstone.

Wanneer je wilt deelnemen aan de activiteiten van Scoutinggroep Livingstone kan je contact opnemen via [email protected]. Alle informatie is te vinden op de website livingstonegroep.nl.

Scoutinggroep Livingstone

Openingstijden

Adres
De drie locaties zijn:
Amsterdamseweg tussen 378 en 380, Derde clubhuis, 1182 HS Amstelveen.
Doorweg 34, 1182 JL Amstelveen.
Koenenkade 24, 1081 KG Amsterdam.

Telefoonnummer

Email
[email protected]

Website
Scouting Livingstone Website


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

Contact

GROUPCARD BV
Witteweg 4a
1431 GZ Aalsmeer
Postbus 8004 | 1180 LA Amstelveen

KvK: 51189321
BTW: NL86 ABNA 0481 2965 22

088-5387021
[email protected]
      GROUPCARD
 Naar boven