Aankomend weekend (zondag 30 oktober) gaat de klok 1 uur achteruit. We kunnen dan weer een uurtje langer slapen. Heerlijk.. horen we de ouders denken, alleen denken de kids daar vaak heel anders over.

Voor het gevoel van de kinderen gaan ze een uur te vroeg naar en uit bed. Met in de ochtend niet wakker worden als gevolg. Dit willen ouders natuurlijk niet, maar wat kan je er tegen doen?

DE MOEILIJKE INSLAPER

  • Laat je kind een paar dagen voordat de wintertijd ingaat elke dag 5 a 10 minuten eerder naar bed gaan.
  • Mocht je kind in de ochtend niet uit bed kunnen komen. Is een lichtwekker wellicht een oplossing. De lichtwekker verlicht de kamer alsof de zon opkomt.

DE VROEGE VOGEL

  • Verlaat een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van het kind elke dag met 5 á 10 minuten. Zo kan je er voor zorgen dat je kind wat langer uitslaapt.

VOOR ALLE SLAPERS

  • Laat je kind geen intensieve dingen doen voor het slapen gaan. Zoals spelletjes spelen of computeren
  • Zorg altijd voor een goed ontbijt. Het ontbijt zorgt voor veel energie waardoor ze minder last krijgen van vermoeidheid.
  • Vermijd frisdrank of andere suikers voor het slapen gaan. Ook hier krijgen ze veel energie van. En bij het slapen gaan is het natuurlijk niet de bedoeling.

De Beweegbus gaat weer de wijken in!

De Beweegbus gaat weer de wijken in! Tussen 1 en 19 juni kunnen kinderen weer buitenspelen met (beperkte!) materialen van…
LEES MEER

Kangoeroe klup weer terug bij de Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Kangoeroe klup weer terug bij de Sport & Cultuurkaart Amstelveen Aanstaande zaterdag is er eindelijk weer Kangoeroe klup. We hopen…
LEES MEER


Over Sport & Cultuurkaart Amstelveen

Met Sport & Cultuurkaart Amstelveen (SCkA) kan de jeugd deelnemen aan verschillende sportlessen en allerlei, andere activiteiten in Amstelveen en Aalsmeer. Denk hierbij aan onbeperkt zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of het Amstelveens Poppentheater. Daarnaast biedt het programma toegang tot nog veel meer leuke activiteiten zoals tennis, jumpen, scouting, kook-, dans- en muzieklessen, zoals de zangcursus in het Amstelveense Poppodium. Sport & Cultuurkaart Amstelveen is mede een initiatief van Amstelveen Sport ten behoeve van de sportparticipatie van de lokale jeugd. Daarnaast heeft Sport & Cultuurkaart Amstelveen het doel dat de kinderen op een ongedwongen manier kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Dus.. waar wacht je op?

      GROUPCARD
 Naar boven