Joke

Joke

Send message

About me

Joke voltooide haar studie in klassieke en jazzzang aan het conservatorium in Amsterdam, waar ze in 1997 haar diploma behaalde met onderscheiding in pop- en jazzmuziek. Tijdens haar studie werd Joke al snel gevraagd door tal van artiesten om als achtergrondzangeres op te treden.

Gedurende vele jaren genoot ze van samenwerkingen met zowel nationale als internationale artiesten, waaronder namen als Angie Stone, Randy Crawford en Sister Sledge. Ze trad ook op met bekende Nederlandse artiesten zoals Do, Edsilia Rombley, Gerard Joling, Gordon en Andre Hazes.

Joke fungeerde als de leadzangeres in verschillende bands, waaronder de rock/showband Balance. Onder het pseudoniem Oliviya bracht ze de hit single "It's a Shame" uit. In samenwerking met gerenommeerde producers/songwriters Jochem Fluitsma en Erik van Tijn nam Joke met de meidengroep Exposure (bekend van de hit single "Teddybear") diverse singles op, waaronder "I Can See Clearly Now" (met Lee Towers) en "Three Little Words."

Bovendien was ze tien jaar lang een gewaardeerd lid van de damesgroep Mrs. Einstein, waarmee ze onder andere de succesvolle theatertour "Vuile Huichelaar" opvoerde. Daarnaast maakte ze deel uit van de tours van The Dutch Swing College Band en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Als afgestudeerde zangdocente heeft Joke de afgelopen jaren privélessen gegeven aan zangers en zangeressen van alle leeftijden, zowel beginners als gevorderden. Na haar conservatoriumopleiding heeft ze ook als gastdocente gewerkt aan het conservatorium van Utrecht.

Haar onderwijsstijl wordt gekenmerkt door een aanstekelijk enthousiasme en een solide vakbekwaamheid. Joke staat erom bekend een uitstekende mentale coach te zijn, met een scherp oog voor de behoeften van haar leerlingen en het vermogen om het beste in hen naar voren te brengen. In 2009 en 2011 heeft Joke zich verder gespecialiseerd in de zangmethodes EVT en CVT.

In het voorjaar van 2012 opende ze haar zangschool, The Voice Factory, in Amstelveen, die meteen veel leerlingen aantrok op twee locaties. Bij haar groepslessen staat enthousiasme en muzikale ontwikkeling centraal. The Voice Factory biedt haar leerlingen de mogelijkheid om hun stem te ontdekken en te ontwikkelen onder professionele begeleiding. De jaarlijkse eindshows van de school worden met veel waardering en enthousiasme ontvangen.

"Ieder individu is uniek, elke stem is uniek, en elke les is maatwerk."

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

Hilversumconservatorium 1993 - 1997
Zangmethode CVT cursus voor docenten en Zangmethode EVT; Level one, Level two and advanced

Experience

Sinds 2012 actief met eigen zangschool

Teacher availability

arrow

Map