Kleine krijgers zelfverdedigingssport

Course type
Grouplesson
location
See offers
Ages
5 - 12
From
€ 0,00
Levels
No experience needed, Beginner

De Kleine Krijgers is een innovatief programma dat speciaal is ontworpen voor jonge kinderen om hun mentale, motorische, emotionele en sociale weerbaarheid te versterken. De lesmethoden omvatten praktische levensvaardigheden gebaseerd op Taekwon-Do, Hapkido, Kickboksen, Karate, Judo en Krav Maga.

Voor de jongste helden vanaf 5-9 jaar is er een speciale groep genaamd "De Kleine Krijgers" bij Chung Do Kwan. De combi les is voor 9-12 jaar.

Wat leren de kinderen?
Voor de Kleine Krijgers bieden we een uniek en educatief programma met diverse verrassende elementen, graduaties en levensvaardigheden. Het programma creëert bewustwording, waarbij kinderen op een speelse en actieve manier trainen voor lichamelijke en mentale weerbaarheid. Het vergroot hun zelfvertrouwen, stimuleert standvastigheid en moedigt hen aan om nooit op te geven. Belangrijke kernwoorden van de lessen zijn discipline, respect, weerbaarheid, zelfvertrouwen en samenwerking.

Inhoud van het programma
De lessen behandelen verschillende boeiende thema's, zoals "winst en verlies" en "ik kan dit toch niet ruiken". Kinderen worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en te oefenen met het omgaan met prikkels, gevoelens en emoties. Bewustwordingsthema's, zoals "pestkoppen en vreemde personen", worden behandeld aan de hand van duidelijke voorbeelden. Kinderen werken ook met geheugenspelletjes, teambuildingsoefeningen en krijgen af en toe kleine thuisopdrachten mee.

Het fysieke gedeelte van het programma omvat elementen uit diverse vechtkunsten, waaronder Taekwon-Do, Kickboksen, Karate, Judo en Krav Maga. Kinderen worden bekend gemaakt met val- en roloefeningen en leren zich weerbaar opstellen bij duwen, trekken, slaan of schoppen. Dit gebeurt met metaforen en aangepaste trainingsmaterialen. Door het didactische gedeelte op een speelse wijze te combineren met het fysieke gedeelte, leren kinderen op een veilige manier essentiële weerbaarheidstechnieken.

Graduaties en examens
Elke Kleine Krijger draagt een gekleurde band die het niveau aangeeft: witgele band, witoranje band, witgroene band, witblauwe band en witzwarte band. Na de witzwarte band gaan kinderen door naar de volledig gele band en nemen deel aan reguliere graduaties binnen het Taekwon-Do systeem. Een band wordt toegekend als de leerling het vereiste niveau beheerst en begrijpt.

Seizoensgebonden worden er 1-2 keer examens afgenomen, waarbij kinderen een nieuwe krijgersband kunnen behalen. De exameninterval hangt af van het wekelijkse aantal trainingen. Hoe meer trainingen worden gevolgd, hoe sneller de ontwikkeling zal zijn en een examen kan plaatsvinden. Deelname aan een examen is echter nooit verplicht; kinderen nemen alleen deel wanneer ze er klaar voor zijn.

De Kleine Krijgers-lessen worden op diverse locaties aangeboden in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Kudelstaart en Uithoorn.

Belangrijk om te weten: Het adaptieve vermogen ontwikkelt zich op verschillende leeftijden bij kinderen. Daarom nodigen we alle kinderen eerst uit voor 2 gratis proeflessen met de Sport & Cultuurkaart. In overleg met de ouders/verzorgers wordt bepaald of het kind klaar is voor deelname aan De Kleine Krijgers.

De leeftijden zijn indicaties omdat het bij vechtsporten meer om niveau draait dan leeftijd. Neem contact op en dan kunnen we samen bepalen in welke groep uw kind het beste past. Het kan zijn dat een les al vol zit, geen zorgen dan vinden we samen een ander tijdstip waar wel plek is.

Find out less

Schedule options

Offers

Kleine krijgers Montessorischool De Linde

Start date/time
In overleg, zie beschikbaarheid
Duration lessons (in minutes)
45
Languages
Nederlands (Dutch), English (Engels)
Address
Lindenlaan 334a, 1185 NK, Amstelveen

2x gratis proefles met SCA

Frequency
2
Price
Sport & Cultuurkaart KIDS: €0.00
Book now

Map

Comparable courses

arrow